Töltött avokádó

Hozzávalók:

  • Érett avokádó,
  • 6 fürjtojás (nyers vagy füstölt),
  • 1 paradicsom,
  • 10 dkg scamorza vagy mozarella sajt,
  • 1 teáskanál zöld bors natúr lében,
  • 1 evőkanál dióolaj ,
  • 1 evőkanál száraz fehérbor,
  • néhány csepp citromlé,
  • petrezselyem,
  • só.
Töltött avokádó

Elkészítés:

Az avokádót félbevágjuk, magját kiemeljük, húsát citromlével megcsöpögtetjük. A nyers fürjtojást keményre főzzük, a füstöltet az olajból kivesszük és lecsöpögtetjük. Felnegyedeljük, összekeverjük a kockára vágott paradicsommal és a sajttal. A lecsöpögtetett zöld borsot durvára vágjuk és a salátába keverjük. Kevés sóval ízesítjük és az avokádó üregébe töltjük. Az öntethez az olajat kikeverjük a borral, felaprított petrezselyemmel, sóval. A dresszinget a töltött avokádóra locsoljuk és húsz percig érleljük. Pirítóssal kínáljuk.

Hirdetés