Kiadós mézes puszedli

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt,
  • fél kg méz,
  • 30 dkg cukor,
  • 2 evőkanál baracklekvár,
  • 4 tojássárgája,
  • 2 dkg szalalkáli,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna (egy kevés tejben feloldva),
  • 20 dkg margarin,
  • mézeskalács-fűszerkeverék,
  • vagy ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, citromhéj.
Kiadós mézes puszedli

Elkészítés:

Gyúrja össze a hozzávalókat, majd tegye 2-3 napra hűtőbe. Sütés előtt nyújtsa ki a tésztát kb. fél centi vastagra. Szaggassa ki a különböző formákat, majd forró, 200 C fokos sütőben süsse 8-10 percig. Már rögtön sütés után puha és fogyasztható, pléhdobozban pedig nagyon hosszú ideig eláll.

Hirdetés