Hónapos retek saláta

Hozzávalók:

  • 250 g mélyhűtött fehér spárga,
  • 1 csomag hónapos retek,
  • só,
  • bors,
  • 2 ek. ecet,
  • 1 tk. méz,
  • 4 ek. dióolaj,
  • 1-1 cs. petrezselyem, kapor, turbolya, citromfû, menta, bazsalikom és metélõhagyma
Hónapos retek saláta

Elkészítés:

A spárgát hagyjuk felengedni,majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított és megmosott retket ugyancsak vékony szeletekre vágjuk. A sót, a borsot, az ecetet, e mézet és az olajat elkeverjük,beletesszük a spárgát és a retket, és az egészet letakarva körülbelül 20 percig érleljük. A zöld fűszernövényeket leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. A metélőhagymát karikákra vágjuk. A zöld fűszereket óvatosan a spárgás reteksalátába forgatjuk.

Hirdetés