Fűszeres mézeskalács

Hozzávalók:

  • 10 dkg margarin vagy vaj,
  • 10 dkg cukor,
  • 10 dkg méz,
  • 2 egész tojás,
  • 20 dkg liszt,
  • 1 dkg szalalkáli,
  • 1/2 kávéskanál gyömbér,
  • szegfűszeg és fahéj,
  • 5 dkg cukrozott narancshéj,
  • kevés zsemlemorzsa.
Fűszeres mézeskalács

Elkészítés:

Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat, és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit keverjünk bele. Ezután öntsük az előkészített formába. Közepesen meleg sütőben 40 percig süssük.

Hirdetés