FORRALT BOROS MUFFIN

Hozzávalók:

  • 14 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • pici só
  • 3 tojás sárgája
  • 3 tojás fehérje
  • 14 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 6 dkg darált (reszelt)étcsokoládé
  • 75 ml lehűtött, főszerezett forralt bor
FORRALT BOROS MUFFIN

Elkészítés:

A vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a 3 tojássárgáját. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. Közben muffin sütőt kikenjük vajjal, és liszttel megszórjuk vagy muffin papírral kibéleljük a formákat. A sütőt 170 °C-ra (gáz 3-as) előmelegítjük. A lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a darált (reszelt) étcsokoládéval összekeverjük. A lehűtött forralt bort apránként a tojássárgájás masszához keverjük, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük, a végén pedig a keményre vert tojáshabot finoman, hogy ne törjön össze, a masszához keverjük. A muffin sütőt 3/4 részéig töltjük meg a masszával és kb. 30 percig sütjük az előmelegített sütőben.

Hirdetés